Met de doseerunits van Raijmakers Industrie zijn tal van toepassingen denkbaar in de food en non-food industrie. Voor het doseren van vele poeder- en granulaatachtige producten kunnen wij een oplossing bieden. Denk hierbij aan het doseren van kleurstoffen, polymeren, mineralen, zouten, pellets, zand, granulaat en grit. De doseerunits van Raijmakers Industrie zijn zodoende breed inzetbaar in bijvoorbeeld waterzuivering, betonproductie, mestverwerking, kunststoftoevoeging en diervoederproductie.

Volumetrisch doseren

De dosators van Raijmakers Industrie werken volgens het principe van volumetrische dosering. Volumetrisch doseren is gebaseerd op de volumestroom van het te doseren product. Het doseren gebeurt dus op basis van volume.  Zeer uiteenlopende droge producten kunnen hiermee zeer nauwkeurig worden gedoseerd. Desgewenst kunnen de dosators worden uitgerust met een weegsysteem. Zodoende kan men hiermee gravimetrisch doseren.

 

Afvulmachines

Elk type doseerunit in ons verkoopprogramma is inzetbaar als afvulmachine. Dit kan zijn voor het afvullen van kleine hoeveelheden, in de orde van grammen. Maar ook voor het afvullen van grotere hoeveelheden, tot wel tientallen kilo’s. Voor de besturing kunnen verschillende mogelijkheden worden aangeboden. De goedkope opties zijn hierbij om het afvullen manueel of op basis van pulsen te doen. De duurdere optie is om het gravimetrisch te doen.

 

Dosator

Met een dosator kunnen zeer uiteenlopende poeders en granulaten nauwkeurig worden gedoseerd. De draaiende schroefvijzel zorgt voor een zeer constante stroming van het product. In de voorraadbak draait continu een mengrad met haken, dit zorgt voor woeling zodat er geen brugvorming kan ontstaan. Een constante, homogene dosering is hiermee gewaarborgd. Alle dosators van Raijmakers Industrie zijn uit zeer solide materialen vervaardigd. Een lange levensduur is hiermee een garantie.

 

Doseerunit

Met een doseerunit van Raijmakers Industrie heeft u gegarandeert een zeer robuuste en bedrijfszekere doseerunit in huis. Ze zijn uitermate geschikt voor het doseren van slecht stromende poeders en granulaten. De voorraadvolumes van de verschillende modellen lopen sterk uiteen. Van 4 liter tot wel 535 liter. Andere volumes zijn ook mogelijk, dit kan geheel klantspecifiek worden geleverd. Het mengrad in de voorraadbak voorkomt brugvorming, zodat een goed flow van het product wordt verzekerd.

 

Poeder doseren

Poeder doseren is een essentieel onderdeel in vele (productie) processen. Belangrijke vereisten hierbij zijn een hoge gebruiksvriendelijkheid, een lange levensduur en een hoge bedrijfszekerheid. Het doseren van poeders, korrels en granulaten wordt zowel in de food en non food industie veelvuldig toegepast.

 

 

Poeder dosator

Een goede poeder dosator moet aan vele eisen voldoen om het een betrouwbare dosator te maken. Het loop- en stromingsgedrag van poeders en granulaten kan sterk varieren. Ook voor moeilijk lopende en stromende producten zijn de poeder dosators van Raijmakers Industrie toepasbaar. Ook kan er maatwerk worden geleverd, indien de standaard dosators niet het gewenste resultaat leveren.

 

 

Doseerapparaat

Een doseerapparaat met schroefdosering is zeer geschikt voor nauwkeurige dosering van poeders en granulaten. Raijmakers Industrie levert hierin een zeer compleet programma voor zeer uiteenlopende producten en toepassingen. Een doseerapparaat van Raijmakers Industrie kan zeer makkelijk worden ingepast in een bestaand productie proces. Zoals afvullen van zakken, potjes of emmers. De aansturing kan manueel, semi- of volautomatisch zijn. Vraag naar de mogelijkheden!

 

Doseerinstallatie

DoseerinstallatieEnkele voorbeelden van toepassingen voor een doseerinstallatie:

  • Polymeren doseren in waterzuiveringinstallaties.
  • Kleurpigmenten toevoegen in beton- of kunststofproductie.
  • Mineralen doseren bij veevoerproductie.
  • Afvullen van allerhande poeders en granulaten in potten, zakken en emmers
  • Natrium Bicarbonaat doseren in luchtwasinstallaties
  • Etc.

Poeder doseerder 

Poeder doseerderMet een poeder doseerder is microdosering met een zeer hoge nauwkeurigheid mogelijk. Dit is ideaal voor het afvullen van kleine hoeveelheden poeders en granulaten. De poeder doseerders van Raijmakers Industrie zijn voor vrijwel alle poeders en granulaten inzetbaar. Het doseerbereik is regelbaar en door middel van uitwisselbare motoren is een zeer ruim doseerbereik haalbaar.

Het verkoopprogramma bestaat uit een serie ‘standaard’ doseerunits. Deze zijn eventueel aan te passen naar klantspecifieke wensen. Verder biedt Raijmakers Industrie de mogelijkheid om volledig maatwerk te leveren.